Hardheid Water

Aquamag 7000

Einde Kalkaanslag
100 dagen geld terug garantie
Goedkoop, eenmalig 159
Onderhoudsvrij

Hardheid water

De waterhardheid heeft te maken met de hoeveelheid kalk dat in de grond zit waar het water opgepompt wordt. Zo hebben verschillende plekken in Nederland een andere waterhardheid. Om uw waterhardheid te controleren kan naar waterhardheid.nl.

Wat is hard water?

Waterleidingmaatschappijen maken en de meeste gevallen gebruik van grondwater. In grondwater zitten verschillende mineralen, waaronder magnesium en calcium. Deze twee mineralen bepalen de hardheid van het water, hoe meer van deze stoffen in het water zitten hoe harder het water is. Op de ene plek bevat grondwater meer kalk dan op andere plekken.


Voordelen Aquamag 7000

Nadelen van hard water

In Nederland hebben we veel gebieden met hard water, er zit dus veel magnesium en calcium in het water, deze kristalliseren en zo ontstaat kalk. Deze kalk is zeer nadelig voor apparaten in huis zoals een boiler, wasmachine, vaatwasser, waterkoker etc.

Door hard water ontstaat kalkaanslag, kalkaanslag bindt zich voornamelijk aan warmte elementen (vaak te zien bij je waterkoker). Dit gebeurt ook bij de groter water gebruikende apparaten. Door de kalkaanslag ontstaat er een isolatielaag van kalk, dit zorgt ervoor dat het voor apparaten meer energie kost om het water op te warmen. Een klein laagje kalk van 2 millimeter zorgt al voor stijging in energieverbruik van 20%, in extreme gevallen kan het zelfs 70% meer energie kosten. Je kan natuurlijk wel nagaan wat dit energiegebruik doet met je energierekening.

Een ander nadeel is dat de kans dat je apparaten kapot gaan aannemelijker is met hard water. Het kost apparaten meer energie om water te verwarmen. Waterleidingen kunnen een dikke laag aan kalk hebben, waardoor de waterleidingen hun druk verliezen.

Hoe kan je hard water zacht maken?

Het aanschaffen van de antikalk magneet van Waterontharderlease.nl zorgt voor zachter water.  Door de krachtige magneet worden de mineralen magnesium en calcium gescheiden, waardoor er geen kristallisatie ontstaat (dit is de oorzaak van kalk).

Deze magneet gaat ervoor zorgen dat de kalkaanslag in je leidingen geleidelijk verwijdert wordt. Daarnaast zorgt de Aquamag 7000 voor het beter presteren van je apparaten. De kalkaanslag is weg waardoor het gebruik van energie veel efficiënter is, je kan tot wel €500 per jaar besparen met onze antikalk magneet. Voor maar €159 kan jij het deze week nog uitproberen.


Probeer nu


Voordelen

Hardheid water, Voordelen hard Water, Douche Waterontkalker prijs
5/5

Onze klanten beoordelen ons met 5 sterren

Schuiven naar boven